Interviul săptămânii cu Bogdan Budeș și George Constantinescu

Vineri, 21 iulie, de la ora 12:00, invitați în studioul Radio Clasic sunt regizorul Bogdan Budeș și actorul George Constantinescu, fondator al Teatrului de Artă București.

Spectacolul "Dureri fantomă" de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș, producție a Teatrului de Artă București, a primit vineri, 30 iunie, Marele Premiu al Festivalului Internațional de Teatru “Kolyada-Plays” de la Ekaterinburg, Rusia.

Producția a fost desemnată, în unanimitate, de către juriul format din nouă jurați, ca fiind Cel mai bun spectacol al festivalului. Spectacolul îi are în distribuție pe Rareș Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa, iar traducerea din limbă rusă este semnată de Marina Palii.

Spectacolul a concurat cu 37 de spectacole din 6 țări – Rusia, Ungaria, România, Kazahstan, Macedonia și Serbia – și 31 de orașe. A fost cel mai mare număr de spectacole aflate în competiție, din istoria festivalului, după cum declară organizatorii. Reprezentația s-a jucat cu sala plină și s-a încheiat în frenezia a peste cinci minute de aplauze din partea publicului.

Teatrul de Artă București (TAB) este o companie de teatru, un proiect independent și curajos, născut la inițiativa unui tânăr actor, alături de actori talentați, susținută de artiști cu renume, toți însuflețiți de pasiunea pentru artă, oameni și comunitate. Primele spectacole s-au jucat cu succes în București și în țară (Brașov, Constanța, Sibiu, Iași etc.), atât în spații neconvenționale, cât și în săli de teatru.

Nu sunt singurul actor care a pus bazele unui teatru independent, dar sunt singurul actor care a avut nebunia de a construi, la propriu, un teatru.” George Constantinescu