Interviul sătămânii cu pianista Alexandra Dariescu

Vineri, 20 noiembrie, de la ora 13:00, Radio Clasic vă propune un interviu cu pianista Alexandra Dariescu.

Pianistă britanică născută în România, creatoarea spectacolului „Spărgătorul de nuci și cu mine”, Alexandra Dariescu uimește publicul și criticii din întreaga lume cu muzicalitatea ei fără efort și prezența scenică captivantă. Viziunea ei și abordarea inovatoare a programului muzical o fac să iasă în evidență.

Punctele culminante ale stagiunii 19/20 ale lui Dariescu includ debutul cu orchestre precum Orchestră Națională a Franței la Festivalul Enescu, Orchestra Tonkünstler, Detroit, Houston, Sydney și Melbourne Symphony Orchestras precum și Auckland Philharmonia, alături de reluarea colaborării cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra și Orchestre Symphonique de Quebec și un turneu în Marea Britanie cu Orchestra Filarmonică din Moscova. Mai mult, Dariescu își continuă colaborarea cu Angela Gheorghiu după ce au lucrat cu succes la Wiener Staatsoper și duo-ul poate fi văzut la Barbican London, Staatsoper Berlin, BOZAR Bruxelles și în turneu în SUA și China în acest sezon.

Nominalizat la un OPUS Klassik 2019, Spărgătorul de nuci și eu, de Alexandra Dariescu este un spectacol multimedia inovator pentru solo de pian cu dans și animație digitală. A avut premiera la Barbican’s Milton Court în decembrie 2017 și de atunci s-a bucurat de aprecieri internaționale în turnee în Europa, Australia, China, Emiratele Arabe Unite și SUA, cu peste 75 de spectacole în locuri precum Wiener Konzerthaus, Laeiszhalle Hamburg, Philharmonie Luxembourg , Auditorium de Lyon, Festivalul Verbier, Konserthuset Gothenburg, King’s Place London, Melbourne Recital Hall, Sydney City Recital Hall, Shanghai Grand Theatre, Opera din Dubai și Biblioteca Las Vegas Summerlin. În sezonul 20/21, Dariescu așteaptă cu nerăbdare să aducă Spărgătorul de nuci la Roma, marcând debutul italian al proiectelor, la Konzerthaus Berlin pentru o rezidență de o săptămână, precum și la Festivalul Lucerna din Zaubersee. De asemenea, este sărbătorită cartea audio cu același nume a lui Dariescu pe eticheta Signum, cu povestea scrisă de Jessica Duchen și povestită de celebrul prezentator TV pentru copii și câștigătoarea BAFTA Lindsey Russell.