Interviul săptămânii cu pianista Dana Ciocârlie

Născută în București, Dana Ciocarlie și-a început studiile muzicale la Conservatorul din București și a câștigat primul său premiu în 1990. A venit să lucreze la École normale de musique din Paris cu Viktoria Melki (studentă a lui Alfred Cortot) pentru diploma de concert, apoi și-a perfecționat abilitățile cu Dominique Merlet și Georges Pludermacher timp de doi ani la Conservatorul din Paris, precum și cu Christian Zaharia și Dmitri Bashkirov.

A participat la diferite concursuri; câștigătoare a Fundației Yamaha (1993), Fundația Cziffra (1994), audiții ale tinerilor artiști la Leipzig (1995) și a câștigat premiul Pro Musicis în 1996 (premiul fundației Yvonne Lefébure), și în același an Concursul Internațional Robert Schumann pentru pianiști și cântăreți din Zwickau (locul 2) și Concursul Géza Anda în anul următor la Zurich (premiul special Sándor Végh).

A cântat cu violoniștii Gilles Apap, Nicolas Dautricourt, Laurent Korcia, Irina Muresanu; pianiștii Christian Zacharias, Philippe Bianconi și Anne Queffélec; cu violistul Gérard Caussé și Cvartetul Talich.

Dana Ciocarlie este profesor la Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon și la École normale de Paris.

Emisiunea se transmite vineri 2 octombrie de la ora 13:00 și  este realizată de Irina Hasnaș.