Interviul sătămânii cu flautistul Matei Ioachimescu

Invitatul Irinei Hasnaș din această săptămână este flautistul Matei Ioachimescu. Emisiunea se va difuza vineri, 25 septembrie, de la ora 13:00, pe canalul nostru de YouTube, precum și pe pagina de Facebook.

Matei Ioachimescu s-a născut în București, iar la 20 de ani s-a mutat în Viena.

Iată ce spune Matei Ioachimescu despre el: „Sunt om la fel ca tine, dar am avut și norocul de a avea părinți care mi-au descoperit talentul muzical la o vârstă fragedă și m-au încurajat să cânt la pian. Ceea ce am urât.

Căutând un instrument care să continue, am fost captivat de impactul magic al sunetului de flaut asupra sufletului ascultătorului și de atunci am studiat acest instrument capricios la Viena, alături de profesorul Barbara Gisler, la Universitatea de muzică. Acolo am absolvit cu o diplomă de master în arte. Profesori precum Pierre-Yves Artaud, Heidi Peter Indermühle sau Ion Bogdan Stefanescu m-au ajutat foarte mult în dezvoltarea mea.

M-am apucat serios de cântatul la flaut și am devenit flautist solo al Orchestrei Filarmonicii din București, poziție la care am renunțat după 8 ani pentru provocări mai mari: o carieră solo și o viață de artist independent. Acum călătoresc în lume cânt muzica pe care o iubesc, de la baroc la contemporan .

În ultimul timp, s-ar putea să fi auzit despre proiectul meu numit La Vida Loca sau despre albumul meu împreună cu pianista Catalina Butcaru numit „Lumière” sau chiar despre interpretările mele ale concertului de flaut al lui Kalevi Aho.”