Președinte Joe Biden a sosit la Tel Aviv. Cea mai riscantă vizită a unui președinte american.

Președintele american Joe Biden a sosit miercuri în Israel, într-o vizită esențială marcată de tensiuni regionale acute, după ce un spital din Fâșia Gaza a fost lovit în urma unor atacuri reciproce între israelieni și palestinieni. Evenimentul a adus o schimbare dramatică în conflictul dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas, care amenință acum să se extindă în Orientul Mijlociu.

Într-o declarație de miercuri, Biden s-a arătat “indignat și profund întristat” de incident, subliniind totodată necesitatea deblocării ajutoarelor umanitare pentru civili. Vizita sa vine într-un moment crucial și are drept scop demonstrarea sprijinului clar al SUA pentru Israel, care își propune eliminarea Hamas din regiune.

Președintele american a fost primit la aeroportul din Tel Aviv de către Prim-Ministrul Israelian Benjamin Netanyahu, cu care urmează să aibă discuții în profunzime. Casa Albă a transmis că Biden va adresa “întrebări dificile” liderilor israelieni, subliniind angajamentul SUA pentru o soluție durabilă și umanitară în regiune.

Vizita președintelui Biden în Israel subliniază angajamentul continuu al SUA în Orientul Mijlociu, chiar în mijlocul unei crize umanitare crescânde și a tensiunilor geopolitice în creștere. Imaginile și reacțiile la această vizită au fost larg distribuite pe rețelele de socializare, evidențiind importanța și complexitatea relațiilor dintre SUA și Israel în contextul actual.