Prima operetă la Opera Comică pentru Copii: ‘Hapciu în RE major’

Cea dintâi premieră a anului 2016, "Hapciu în RE major", adaptare după celebra operetă "Mam'zelle Nitouche" (de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac şi Albert Millaud), marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituţiei se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, şi duminică, 21 februarie, de la ora 11.00. Regia spectacolului aparţine maestrului Cristian Mihăilescu, scenografia poartă semnătura Andreei Koch, coregrafia fiind concepută de Cătălin Caracaş, iar dirijorul Ciprian Teodoraşcu asigură conducerea muzicală.

"Hapciu în RE major" ilustrează, prin comicul de situaţii şi dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension în lumea teatrului. Asistată involuntar în transformarea ei artistică de către profesorul de muzică, tânăra Denise descoperă cu entuziasm culisele, actorii, scena şi… marea dragoste!

"Spectacolul de operetă îşi are un loc aparte în teatrul muzical: el reprezintă şampania, efervescenţa, optimismul, voia bună. Este, în acelaşi timp, un spectacol complex, care uneşte cântul cu proza, cu dansul, cu mimica, dusă până la pantomimă. Mam'zelle Nitouche sau Hapciu în RE major, cum inspirat este numită la Opera Comică pentru Copii, are toate ingredientele amintite mai sus. În plus, în chip fericit, beneficiază şi de o constelaţie de interpreţi, care prin talentul, entuziasmul şi profesionalismul lor, aduc zâmbetul, dar şi hohotul de râs pe chipul spectatorilor de toate vârstele.", a declarat Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Biletele se pot achiziţiona prin reţeaua bilete.ro.