Prințesa de Wales, Catherine, a anunțat că urmează un tratament împotriva cancerului

Getting your Trinity Audio player ready...

Prințesa de Wales, Catherine, și-a împărtășit lupta personală cu cancerul într-o declarație înregistrată la Windsor și difuzată de BBC. Această veste vine în urma speculațiilor și îngrijorărilor privind starea ei de sănătate, care au circulat intens în ultimele săptămâni.

Catherine a relatat cum diagnosticul ei a fost stabilit după o operație abdominală majoră, efectuată în ianuarie. Ea a vorbit despre impactul acestui diagnostic asupra familiei sale și despre cum a ales să gestioneze situația alături de soțul ei, Prințul William, și copiii lor, George, Charlotte și Louis.

„Acest lucru a venit, desigur, ca un şoc uriaş,” a spus Prințesa de Wales, exprimându-și determinarea de a face față acestei provocări cu curaj și optimism. Ea a subliniat importanța de a se recupera și de a-și începe tratamentul, în timp ce a fost nevoie și de un timp delicat pentru a le explica copiilor lor realitatea situației într-un mod adecvat vârstei lor.

La 42 de ani, Prințesa de Wales a fost internată la spitalul privat London Clinic la 16 ianuarie pentru ceea ce la momentul respectiv a fost descris ca o intervenție chirurgicală majoră pentru o afecțiune necanceroasă. Cu toate acestea, ulterior, testele au revelat prezența cancerului, schimbând astfel cursul tratamentului său.

Regele Charles, socrul Prințesei de Wales, se confruntă și el cu propriul său diagnostic de cancer, descoperit după o intervenție chirurgicală pentru mărire de prostată la același spital. La 75 de ani, Regele Charles se află acum sub tratament, luptând alături de nora sa împotriva acestei boli nemiloase.

Cu o forță de caracter evidentă, Catherine a mulțumit publicului pentru mesajele de susținere primite și a asigurat că se simte din ce în ce mai puternică. „Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie, dar am avut o echipă medicală fantastică,” a mărturisit ea, evidențiind optimismul și rezistența în fața adversității.

Prințesa de Wales a vorbit deschis despre procesul de vindecare, accentuând importanța suportului din partea familiei și a prietenilor, precum și a întregii națiuni care s-a unit în sprijinul ei. Ea a cerut, de asemenea, timp și spațiu pentru a-și finaliza tratamentul, în timp ce își exprimă dorința de a se întoarce la îndatoririle regale cât mai curând posibil.