Recital de pian la Sala Radio, cu Mihai Ritivoiu

Câștigător al prestigiosului concurs Dinu Lipatti și laureat al Concursului Internațional George Enescu, secțiunea pian, pianistul Mihai Ritivoiu va susține în premieră un recital de pian la Sala Radio, miercuri, 4 octombrie, ora 19.00.

Programul recitalului va parcurge câteva repere majore ale repertoriului solistic pentru pian. Astfel, seara va debuta cu Sonata op. 26 în la bemol major, de L. van Beethoven, urmată de două piese de Schubert – Impromptu op. 90 nr. 2, în mi bemol major și Impromptu op. 90 nr 3, în sol bemol major. Variațiunile serioase, op. 54, în re minor, de F. Mendelssohn, vor completa mozaicul muzical al recitalului, care se va încheia cu Sonata în si minor de Fr. Liszt.

Elev al profesorului Vinicius Moroianu la București și al lui Joan Havill la Londra, evoluând sub îndrumarea lui Valentin Gheorghiu, Mihai Ritivoiu are o carieră internațională în plină ascensiune, cu recitaluri și concerte susținute la Ateneul Român, dar și la Wigmore Hall, Barbican Centre sau West Road Concert Hall, în Marea Britanie.

Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro