Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va fi operat săptămâna viitoare

Getting your Trinity Audio player ready...

Regele Charles al III-lea va fi internat săptămâna viitoare pentru tratamentul unei prostate mărite, a anunțat Buckingham Palace. În vârstă de 75 de ani, suveranul va suferi o procedură corectivă, iar datorită acestei intervenții, angajamentele sale publice vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare.

Într-o declarație oficială, Palatul Buckingham a precizat că starea regelui este benignă, adăugând că: „În comun cu mii de bărbați în fiecare an, Regele a căutat tratament pentru o prostată mărită”. Prostata mărită este o afecțiune comună la bărbați de peste 50 de ani și, în general, nu este considerată o condiție gravă, conform informațiilor de pe site-ul NHS. De asemenea, se subliniază faptul că această condiție nu implică un risc crescut de dezvoltare a cancerului de prostată.

Această informație vine la scurt timp după ce s-a dezvăluit că Prințesa de Wales este internată în spital după o intervenție chirurgicală abdominală. Procedura, efectuată marți, a fost planificată și s-a desfășurat cu succes, conform declarației Kensington Palace. Detalii suplimentare despre starea Prințesei nu au fost dezvăluite, dar se înțelege că nu este legată de cancer.

Prințesa de Wales va petrece până la două săptămâni în spital pentru recuperare. Anunțul de la Buckingham Palace reprezintă a doua știre importantă privind sănătatea membrilor seniori ai familiei regale dezvăluită miercuri.