Remediu pete pigmentare

Getting your Trinity Audio player ready...

Expunerea frecventă la soare, stresul, medicamentele și utilizarea de acizi contribuie toate la dezvoltarea decolorărilor pielii. Această problemă comună afectează atât femeile, cât și bărbații de diferite vârste. Cu toate acestea, poate fi abordată cu ușurință.

Pentru a elimina decolorările, ia în considerare prepararea unei măști făcute acasă. Aceasta nu numai că te va ajuta să scapi de pete, dar îți va hidrata și lumina pielea. Tot ce ai nevoie este o legumă pe care probabil deja o ai în frigider.

Cum apar pigmentările și depigmentările

Decolorările apar ca urmare a supra-producției de melanină, un compus organic responsabil pentru pigmenții pielii. Acest proces poate provoca apariția unor pete mici de culoare închisă sau deschisă pe față, diferite de culoarea restului pielii. Decolorările pot avea diverse cauze, cea mai comună fiind expunerea excesivă a pielii la soare. Mulți oameni uită să folosească cremă de protecție solară. Persoanele care se confruntă cu acnee și cele care folosesc acizi sau retinol ar trebui să aplice întotdeauna cremă de protecție solară pe piele înainte de a părăsi casa, indiferent de vreme. Lipsa unei protecții adecvate poate duce la apariția decolorărilor.

Remedii de casă pentru petele pigmentare

Ca ingredient obișnuit, castravetele se găsește adesea în majoritatea frigiderelor. Bunicile noastre îl foloseau adesea nu doar în bucătărie, ci și în îngrijirea pielii. Preparau măști din el, care luminau, îmbunătățeau și hidratau pielea. O altă legumă eficientă împotriva decolorărilor este roșia. Pur și simplu taie-o în felii și așează-le pe față, curățată în prealabil, timp de 20 de minute. Acizii din roșii au proprietăți de curățare și luminozitate. Rezultatele pot fi observate deja după o singură aplicare.

Dacă ideea de a pune legume pe față nu îți surâde, ia în considerare pregătirea unei masti cu turmeric. Ingredientul activ din turmeric, curcumina, este eficient pentru netezirea pielii, decolorarea și calmarea inflamațiilor. Pregătirea unei astfel de măști este destul de simplă. Amestecă o linguriță de turmeric cu o lingură de argilă (de exemplu, argilă roșie), și adaugă 2–3 lingurițe de apă pentru a obține o pastă groasă. Aplică această mască pe fața curățată anterior și las-o să acționeze timp de 15–20 de minute. La final, clătește cu apă caldă.