Revin tendințele de machiaj din trecut

Getting your Trinity Audio player ready...

Este dovedit de-a lungul timpului că moda revine. Indiferent dacă vorbim despre hainele care au fost în podul tău din anii 1990 sau tunsorile pe care le credeai rămase în anii 1970. Tendințele au tind să se reinventeze cu o perspectivă mai modernă și un efect de maestru și am minți dacă am spune că nu suntem bucuroși să vedem unele tehnici și produse de frumusețe din deceniile trecute revenind la modă.

Unghii roșii

Imagine preluată de la  Southern Living

În timp ce manichiura clasică franceză a revenit în prim-plan anul trecut – și temporar a înlocuit nuanțele Funny Bunny și Bubble Bath – unghiile neutre sunt ignorate în favoarea ceva puțin mai interesant în acest an: unghiile roșii. În perioada sărbătorilor, unghiile roșii închis erau în tendințe, și nimic nu se compară cu încrederea pe care trei straturi de Big Apple Red o oferă instantaneu. Unghiile neutre te fac să te simți în regulă, dar unghiile roșii te fac să te simți puternică – exact energia pe care trebuie să o aduci în 2024.

Tunsori „Blowout”

Imagine preluată de la  Southern Living

În timp ce boburile netede și tunsorile super șuvițate au domnit pe două extremități ale spectrului în ultimii ani, s-a îndreptat către o opțiune mai naturală și ușor de întreținut: tunsorile „blowout”. Cu straturi care încep sub bărbie și îți încadrează fața într-un mod flatant, această coafură ar trebui să emane încredere în sine și o atitudine chic fără efort a tunsorilor caracteristice modelelor quintesentiale din anii 1990 (gândește-te la Cindy Crawford și Claudia Schiffer). Este imposibil să nu te simți încrezătoare cu un blowout proaspăt care îți încadrează fața la fiecare pas, și asta este exact ce să ceri la salon.

Fard de obraz pulbere

Imagine preluată de la  Southern Living

În timp ce machiajul lichid a revoluționat complet majoritatea rutinelor noastre – și pe bună dreptate, pentru un finish tineresc și strălucitor – există un produs care a dovedit că este o excepție: fardul de obraz sub formă de pulbere. Aplicarea unei cantități exagerat de generoase de fard de obraz a devenit tendința anilor 2020, în primul rând ca o modalitate de a face o declarație cu machiajul cel mai subtil. În esență, fardul de obraz ar trebui să evoci o piele sănătoasă și radianta. În timp ce unele formule lichide merită banii tăi, este timpul să începi să finalizezi cu ștampile de fard de obraz sub formă de pulbere pentru a fixa totul și pentru a contura pomeții superiori, așa cum se întâmpla în erele bogate în blush ale anilor 1930 și 1980.

Colorare a părului acasă

Imagine preluată de la  Southern Living

Potențialele dezavantaje ale folosirii vopselei permanente pentru păr acasă cu siguranță depășesc beneficiile. Poate ai văzut cum persoanele mai în vârstă folosesc acasă vopsea din magazin, însă, în general, este mai bine să lași asta în seama profesioniștilor. Deși potențialele dezavantaje ale folosirii vopselei permanente pentru păr acasă cu siguranță depășesc beneficiile, tot mai multe produse cu nuanțe fascinante de culoare apar pe piață și ajută la reîmprospătarea și adăugarea de strălucire firelor tale la tine acsă, fără niciun risc de a-ți deteriora părul sau de a face greșeli greu de reparat. Caută produse colorate care oferă o nuanță plăcută și netezesc părul pentru un rezultat de tonifiere asemănător cu cel obținut la salon. Există multe mărci care promovează refaceri sănătoase și temporare ale culorii părului și sisteme de retuș la rădăcină care merită încercate dacă vrei să reduci vizitele la salon.

Bigudiurile

 

Imagine preluată de la  Southern Living

Apropo de blowout-urile invidiate, au existat multe tehnici și instrumente pentru a încerca să obții cele mai voluminoase și pline de volum bucle subtile, dar niciunul nu s-a comparat cu rezultatul dat de un set clasic de bigudiuri pe care le-ai putut vedea folosite de bunica ta. Mulți ar putea avea chiar amintiri vii de a fi fost duși la școală de mamele lor care purtau încă bigudiuri, dar să nu ne lăsăm negativ influențați de acele amintiri, era chinuitor și dura mult dar era și distractive iar  dacă  înveți să le mânui ușor, nu vei mai folosi nimic altceva decât bigudiuri pentru păr, de aceea au rămas încă pe piață și recent au preluat puterea în lumea părului voluminos. Nu le critica până nu le încerci.

Ruj mat

Imagine preluată de la Southern Living

În timp ce glossul de buze a rămas în mare măsură preferat în ultimele două decenii, rujul cu un finisaj mai natural a început să câștige încet popularitatea ca alternativă mai bună. Nu este mat în sensul acelor rujuri mat care usucă și se descuamează din anii 2010, ci mai degrabă un finisaj hidratant, dar nu lucios, caracteristic rujurilor tradiționale pe care le-ai găsi la magazinul de profil. În timp ce buzele roșii nu vor ieși niciodată din stil, nuanțele zilei sunt menite să fie mult mai avantajoase pentru culoarea naturală a buzelor tale, cum ar fi rozurile deschise, movurile pudrate (cum ar fi celebrul Pillow Talk) și fructele de pădure. Acestea oferă o senzație mai matură și mai bine pusă la punct decât aspectul super lucios preferat anterior. Doar o atingere subtilă cu un ruj clasic adaugă atingerea finală perfectă.

Rutinele Simple de îngrijire a pielii

Imagine preluată de la Southern Living

Uneori, nu există substitut pentru ceea ce a funcționat întotdeauna. În lumea rutinelor rafinate și complicate de îngrijire a pielii prin 12 pași sau „alternative” pentru retinol, oamenii descoperă în cele din urmă că simplu poate fi mai bun. Îngrijirea de seară obișnuia să constea în curățarea feței, aplicarea unui retinol de bază și terminarea cu un strat generos de cremă hidratantă. Pentru oricine este preocupat de sănătatea și îmbătrânirea pielii, această combinație simplă încă funcționează de minune. Adesea, utilizarea prea multor produse poate fi inutilă, se pot anula reciproc sau stresa pielea, finalizându-se cu rezultate nedorite în general. 2024 va fi un an aglomerat, iar femeile se îndreaptă către simplu. Rutinele eficiente de îngrijire a pielii pot reduce timpul, efortul și banii cheltuiți.