România candideaza pentru organizarea Campionatului European de Handbal Feminin din 2026

Getting your Trinity Audio player ready...

România a mai găzduit EHF EURO 2000 feminin, în timp ce in Polonia s-a desfășurat EHF EURO 2016 masculin, iar Slovacia a fost coorganizator, alături de Ungaria, pentru EHF EURO 2022 masculin.

Turcia a propus trei orașe gazdă pentru eveniment, cu finala programată la Istanbul, în timp ce Cehia și Polonia au inclus de asemenea trei oraşe gazdă: Brno în Cehia, Lubin şi Katowice în Polonia. Arena Spodek din Katowice, cu o capacitate de 11.016 locuri, ar urma să găzduiască weekendul final.

România și Slovacia au prezentat o candidatură comună, cu șapte orașe gazdă, Cluj-Napoca, Piteşti, Craiova, Bistriţa şi Bucureşti în România, Bratislava şi Kosice în Slovacia. BT Arena din Cluj-Napoca, cu o capacitate de 10.000 de locuri, a fost desemnată ca loc de desfăşurare a weekend-ului final,

Federația Europeană de Handbal va evalua toate candidaturile și va efectua inspecții la fața locului în noiembrie și decembrie 2023. Decizia finală privind gazda Campionatului European de Handbal Feminin din 2026 va fi luată la reuniunea Comitetului Executiv al EHF din 27 ianuarie 2024, de la Köln. Turneul este programat să aibă loc în perioada 3-20 decembrie 2026, cu participarea a 24 de echipe, și va oferi ocazia de a celebra handbalul european într-un cadru deosebit.