Royal Musical Journey: Concert de gală de muzică barocă

La început de toamnă, Fundația Calea Victoriei vă invită la concertul de gală „ROYAL MUSICAL JOURNEY”- o călătorie savuroasă și ritmată în Europa cochetă a secolelor XVII și XVIII.

Alături de dirijorul Gabriel Bebeșelea genial muzician din tânăra generație, de fermecătoarea soprană Rodica Vică și de Orchestra Symphactory vom poposi la curtea somptuoasă a Regelui Soare, vom naviga muzical prin romantica Veneție și vom asculta acorduri divine din Germania. Fredonăm apoi refrene visătoare din Anglia și ne aventurăm în exoticele Indii Galante.

Şapte compozitori-Vivaldi, Rameau,Lully, Boccherini,Handel, Purcell șiBroschi – ne vor surprinde cu lucrări inovatoare, cu improvizații inspirate și cu energia concentrată în muzica lor. Publicul va avea șansa să asculte instrumente astăzi neobișnuite, specifice epocii baroce: clavecin și teorba.

Călătoria noastră muzicală se va derula într-o atmosferă miraculoasă care va reînvia lumea visătoare și îndrăzneață a barocului.Ilustrații animate,create de artistul clujean Jozsef Vass,vor însufleți fiecare fragment muzical.

Imagini inspirate din tablouri de epocă, cu interioare bogat ornamentate și cu personaje ȋn costume fastuoase, vor reconstrui atmosfera și parfumul unei fabuloase lumi dispărute.

Dirijorul Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai talentați artiști români, deținător a numeroase premii internationale, este aplaudat frenetic în săli de concerte din intreaga lume. Și-a finalizat studiile la renumita Universitate de Muzică din Viena, unde și locuiește în prezent. Invitata specială a serii este soprana Rodica Vica, o voce cu coloratură dramatică, specializată pe muzica barocă, recunoscută pentru rolurile interpretate la Opera Natională din București și în spectacole sau turnee din Italia, Franța, Austria, Belgia, Germania și Japonia.

Mai multe detalii găsiți în evenimentul de pe Facebook.

Biletele la concert se pot achiziţiona numai prin reţeaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, benzinăriile OMV sauonline pe www.eventim.ro.

Categorii de bilete:

Categoria I – 100 ron

Categoria II – 80 ron

Categoria III – 65 ron