S-a încheiat Festivalul Internațional de Arte EUROPALIA

Institutul Cultural Român a organizat azi, 6 martie, în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României, o conferință de presă cu prilejul încheierii Festivalului Internațional de Arte EUROPALIA, la care România a avut statut de țară invitată. 

La eveniment au participat  E.S. Philippe Henri Benoit, ambasadorul Regatului Belgiei la București, Ovidiu Șandor, comisar general pentru România al Festivalului EUROPALIA, Koen Clement, director general EUROPALIA Internațional, Doina Lemny, curatorul expoziției  „Brâncuşi, sublimarea formei“ de la BOZARMarin Cazacu, curatorul domeniului muzical al EUROPALIA, Sergiu Nistor, consilier prezidențial, Departamentul Cultură, Culte şi Centenar.

Discursul consilierului prezidențial, dl.  Sergiu Nistor, poate fi văzut aici:

La conferință au participat, alături de membri echipei EUROPALIA România, numeroși artiști, curatori, manageri de proiect care au contribuit la succesul celui mai amplu program de promovare culturală a României  peste hotare.

România, ţară invitată de onoare a celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Internaţional de Arte EUROPALIA, a fost prezentă, în perioada 2 octombrie 2019 – 2 februarie 2020, prin expoziţii, spectacole, concerte în Belgia, dar şi în alte ţări – Regatul Unit al Marii Britanii, Franţa, Olanda, Luxemburg și Germania. Evenimentele coordonate de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia, au avut loc în orașele Bruxelles, Gent, Bruge, Leuven, Liège, Luxemburg, Amsterdam, Aachen și Lille.  Peste 150.000 de persoane au fost prezente la peste 250 evenimente de cel mai înalt nivel care au reprezentat creativitatea românească în lume prin arte vizuale, muzică, cinema, literatură, artele spectacolului. 

Institutul Cultural Român a fost coordonatorul participării României la cea de-a 27 a ediţie a Festivalului EUROPALIA, proiect de anvergură desfășurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020 şi implementat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii  și Secretariatul General al Guvernului, alături de Asociația EUROPALIA International, organizatorul tradițional al manifestării. Cea de-a 27-a ediție a Festivalului EUROPALIA a fost dedicată României.