Șase medalii pentru România la campionatele europene de tenis de masă

Getting your Trinity Audio player ready...

Skopje, Macedonia de Nord – Sportivii români au strălucit la Campionatele Europene de tenis de masă Under-21, încheiate recent la Skopje, aducând acasă un total de șase medalii, demonstrând încă o dată talentul și dedicarea echipei noastre în acest sport.

Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia au fost eroinele competiției, aducând României aurul în proba de dublu feminin. Într-o finală tensionată, Mei-Roșu și Zaharia au învins cuplul româno-sloven Camelia Mitrofan/Sara Tokic cu scorul de 3-1 (11-5, 8-11, 11-0, 11-3), obținând astfel locul fruntaș pe podium.

Elena Zaharia a continuat să strălucească și la simplu feminin, unde a obținut medalia de argint. În finala cu ucraineanca Veronika Matiunina, Zaharia a luptat cu ardoare, însă a fost învinsă cu scorul de 3-4 (9-11, 11-6, 4-11, 11-4, 9-11, 14-12, 5-11), aducându-și astfel o binemeritată medalie de argint. În semifinale, Zaharia a trecut de croata Hana Arapovic cu scorul de 4-1 (11-9, 4-11, 11-9, 11-8, 11-7), demonstrând o formă excelentă în întreaga competiție.

La dublu masculin, Eduard Ionescu și Darius Movileanu au adus României medalia de argint. În finala contra polonezilor Maciej Kubik/Milosz Redzimski, cei doi sportivi români au luptat din greu, însă au fost învinși cu scorul de 2-3 (9-11, 2-11, 13-11, 11-9, 5-11), obținând totuși o performanță remarcabilă în această competiție de înalt nivel.

În plus față de medalii, România s-a remarcat și în alte categorii. Iulian Chiriță și Andrei Istrate au câștigat în trecut la dublu masculin, iar Darius Movileanu și Elena Zaharia au obținut argintul la dublu mixt.

Aceste rezultate de excepție confirmă valoarea și potențialul echipei românești de tenis de masă la nivel european. Comparativ cu ediția de anul trecut de la Sarajevo, unde România a obținut patru medalii, această performanță de șase medalii, inclusiv o aur, reprezintă un salt semnificativ în evoluția sportului de masă în țara noastră.

Federația Română de Tenis de Masă se declară mândră de rezultatele obținute și felicită toți sportivii pentru eforturile lor susținute în timpul competiției. Aceste succese vor servi cu siguranță drept inspirație pentru generațiile viitoare de jucători de tenis de masă din România.