Serile Lipatti continuă la Istanbul

Dinu Lipatti

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul lansează o nouă invitație melomanilor, dar și celor tentați să descopere tainele muzicii.

Duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 19.00, Andra Mărgineanu va susține un recital extraordinar în memoria lui Dinu Lipatti, la 100 de ani de la nașterea pianistului și compozitorului. Recitalul va avea loc în sala de concerte a Galeriei Adahan din Istanbul și cuprinde compoziții ale celor mai reprezentative nume ale genului din România, Dinu Lipatti și George Enescu.

Pianista Andra Mărgineanu este o studentă briliantă a Universității de Muzică din București, la clasa conf. dr. Vlad Dimulescu. Tânăra instrumentistă este absolventă a Colegiului Național de Muzică “George Enescu”, clasa pian, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Zamfirescu.

Andra Mărgineanu este una dintre premiantele clapelor. Chiar anul acesta a obținut Premiul Lipatti și Premiul II la Concursul ‘’Drumul spre Celebritate’’. În 2011 a primit premiul I-Trofeul, la Concursul de Interpretare Pianisitică “Gradus ad Parnasum” ediția a IV-a. În anul 2013 a obținut Marele Premiu la Concursul „Millenium Piano”. A fost recunoscută anual ca fiind cea mai bună pianistă la Olimpiada Națională de Muzică, premiul I fiind doar al ei. A fost recunoscută cu premiul I de Excelență la Concursul International ‘’Pro Piano’’ din iunie 2015.