Sibiu: Concertul de Anul Nou al Filarmonicii aduce pe scenă şi balerini

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Sibiu îi aduce pe scenă şi pe dansatorii Teatrului de Balet din municipiu, în cadrul unui eveniment numit „Uvertura”, care va putea fi urmărit, pe 1 ianuarie 2021, pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube al filarmonicii, informează un comunicat de presă.

„Filarmonica Sibiu în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România vor da tonul Anului Nou, prin înregistrarea unui spectacol-eveniment, în data de 31 decembrie 2020. Deoarece siguranţa tuturor este cea mai importantă, ‘Uvertura’ noului an va fi disponibilă publicului pe site-ul Filarmonicii Sibiu, pagina de Facebook şi canalul de YouTube în data de 1 ianuarie 2021, ora 19,00. Deschidem anul 2021 cu un spectacol – concept festiv care, sub ideea ‘Uverturii’, aduce pe scenă Orchestra Filarmonicii Sibiu, soprana Veronica Anuşca, tenorul Liviu Indricău, Ansamblul PlaCello şi dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu şi dirijorul Cristian Lupeş”, se precizează în comunicat.

Coloana sonoră a începutului de an cuprinde lucrări de Mozart, Beethoven sau Vivaldi. Muzica şi dansul vor fi vedetele puse în lumină de partenerul constant al Filarmonicii, Radu Drusan şi RID Lighting. Pentru prima dată, Filarmonica Sibiu se alătură evenimentului ca partener în organizarea artistică.