Simone Biles stabilește un nou record la Campionatele Mondiale de Gimnastică

Getting your Trinity Audio player ready...

Simone Biles, gimnasta americană, a devenit cea mai decorată gimnastă din istorie, după ce a câștigat al doilea său medalie de aur la Campionatele Mondiale de Gimnastică. După ce a contribuit la victoria echipei Statelor Unite, care a obținut al șaptelea titlu consecutiv la această competiție, Biles, în vârstă de 26 de ani, a câștigat aurul la proba individual-compus în Belgia, vineri.

Cu un total de 34 de medalii mondiale și olimpice, Biles depășește orice alt gimnast, indiferent de gen. Ea a obținut aurul cu un scor de 58.399 puncte, surclasând-o pe campioana en-titre, Rebeca Andrade din Brazilia, care a obținut 56.766 puncte. Coechipiera sa americană, Shilese Jones, a luat bronzul cu un scor de 56.332.

Această victorie marchează continuarea impresionantei reveniri a lui Biles în competițiile internaționale, având în vedere că evenimentul din Antwerp a fost primul ei după o pauză de doi ani din sport, timp în care s-a concentrat pe sănătatea sa mintală. Acest triumf reprezintă al șaselea ei titlu mondial la individual-compus, ridicând totalul ei la 27 de medalii mondiale, dintre care 21 sunt de aur. Biles are șansa să-și mărească acest număr în weekend, când va concura în alte patru evenimente în finalele pe aparate.

Forma sa impresionantă vine cu mai puțin de 10 luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris.

În ceea ce privește Marea Britanie, campioana mondială la sol din 2022, Jessica Gadirova, s-a retras din competiția individual-compus înainte de începere. Federația Britanică de Gimnastică a confirmat că a fost retrasă ca măsură de precauție. Alice Kinsella a luat locul lui Gadirova și a terminat pe locul al șaptelea cu un scor de 54.032, în timp ce coechipiera sa, Ondine Achampong, s-a clasat pe locul 13.