Situație critică în Orientul Mijlociu: confruntările se intensifică iar în Gaza apare criza energetică

Getting your Trinity Audio player ready...

În contextul tensiunilor crescânde din Orientul Mijlociu, spitalele din Gaza s-au transformat în tabere de refugiați. Chirurgul britanic-palestinian, Ghasan Abu Sitta, spune pentru BBC că, din cauza temerilor, locuitorii își aduc familiile în incinta spitalului, considerându-l un spațiu sigur. Situația medicală este alarmantă, cu un flux continuu de răniți, spitalele sunt la capacitate maximă.

Armata israeliană a intervenit în Liban, lovind un post de observație Hezbollah, ca răspuns la recentul atacul cu rachete. Aceasta vine în contextul în care numărul morților în Gaza a ajuns la 1.055. Ministerul Sănătății Palestinene subliniază că majoritatea victimelor sunt femei și copii.

Orașul Sderot din Israel continuă să fie un punct fierbinte, cu echipe de salvare care încă îndepărtează cadavrele la patru zile după atacurile mortale lansate de Hamas. Bilanțul morților în Israel a ajuns la 1.200, cu peste 2.700 de persoane rănite.

Într-o dezvăluire șocantă, Forța Aeriană Israeliene a confirmat distrugerea unei părți a Universității Islamice din Gaza, susținând că instituția era un centru major de instruire pentru Hamas.

În timp ce tensiunile se intensifică, sirenele de alarmă au început să sune în nordul Israelului, semnalând posibile atacuri. În plus, o criză energetică iminentă se profilează în Gaza, cu singura sursele de electricitate ale regiunii se așteaptă să rămână fără combustibil în orele următoare.