Spectacolul Meșterul Manole, la Teatrul Odeon

Balada populară românească despre Meșterul Manole a devenit un spectacol feeric de teatru, în interpretarea artiștilor și muzicienilor din Polonia. Spectacolul va avea o  reprezentație unică în România, la Teatrul Odeon, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala Studio.

Spectacolul este rodul fascinaţiei pentru legenda Meșterului Manole și a tradițiilor muzicale ale Carpaților a regizorului Darek Błaszczyk și muzicianului Jacek Hałas. Ei au transformat această poveste despre un om sfâșiat de dragoste și dorința de a crea lucruri mărețe într-o piesă de teatru radiofonic, iar apoi, cu ajutorul lui Zbyszek Olkiewicz, într-un spectacol de teatru, sau, mai bine spus, „un ritual scenic, un performance și un concert în același timp”. Baza spectacolului este cântul arhaic, alături de sunetul instrumentelor populare, în interpretarea virtuoșilor muzicii tradiționale din Polonia. Spectacolul a fost premiat pentru cea mai bună regie și cea mai bună muzică în cadrul Festivalului „Două Teatre” din Sopot și a fost prezentat în cadrul festivalurilor Prix Marulič din Hvar în Croația și Prix Italia 2014.

Spectacolul se joacă în premieră în România cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, în parteneriat cu Radio România, Teatrul Odeon și Institutul Polonez din București.

Spectacolul este supratitrat în limba română