Spectacolul ‘Missouri Sky’ – în premieră la Teatrul Excelsior

Spectacolul „Missouri Sky”, de Victor Morozov, câştigătorul celei de-a treia ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama, va fi prezentat miercuri, în premieră, la Sala Studio a Teatrului Excelsior.

Potrivit unui comunicat de presă al Teatrului Excelsior, transmis AGERPRES, regia spectacolului este semnată de Silvia Roman, iar din distribuţie fac parte actorii Andreea Hristu şi Dan Pughineanu. Scenografia este realizată de Ruxandra Manolovici, iar muzica poartă semnătura lui Bogdan Balea.

Missouri Sky este un spectacol despre potriviri. Un fapt divers, mai curând sugerat, dar ale cărui implicaţii ar putea să fie, pe bună dreptate sau nu, serioase. (…) Doi oameni care, în felul lor, nu-şi găsesc locul: o femeie care trăieşte cvasi-singură, aflată la răscrucea inefabilă dintre ‘tinereţe’ şi ‘bătrâneţe’ – sau accepţiunile generale legate de aceste două concepte; un băiat pentru care viitorul nu e sursă de entuziasm, ci de angoasă„, spune autorul piesei, citat în comunicat.

Silvia Roman defineşte „Missouri Sky” drept un spectacol care îmbină realul cu fantasticul, realismul psihologic cu suprarealismul – totul în jurul unei tematici atât de actuale şi mediat dezbătute: Educaţia.

Şi pentru că Missouri Sky este un spectacol în care personajele se întâlnesc sub semnul pasiunii pe care o au în comun faţă de literatură, echipa artistică invită publicul la o lectură încrucişată. Pornind de la ideea că menirea cărţilor este aceea de a fi citite de cât mai mulţi oameni şi de a circula liber prin lume, dincolo de timp, spectatorii sunt încurajaţi să aducă o carte, în schimbul căreia îşi vor putea alege o alta”, se mai arată în comunicat