Spitalul al-Quds din Gaza, amenințat cu bombardament de către Israel

Getting your Trinity Audio player ready...

Crucea Roșie Palestiniană a anunțat duminică că a primit avertismente din partea autorităților israeliene să evacueze imediat spitalul al-Quds din Fâșia Gaza, deoarece acesta urmează să fie bombardat. „De dimineață, au avut loc raiduri la 50 de metri distanță de spital”, a menționat organizația într-o declarație postată pe X, fostul Twitter.

Armata israeliană a declarat duminică dimineață că a lovit alte 450 de ținte Hamas în ultimele 24 de ore și că își crește numărul de forțe terestre în Gaza. Aceste afirmații nu au fost încă verificate independent.

Agenția ONU pentru Ajutor și Lucrări (UNRWA) a declarat că capacitatea sa de a ajuta oamenii din Gaza a fost complet epuizată de raidurile aeriene care au ucis peste 50 dintre angajații săi și au restricționat mișcarea proviziilor.

Mii de oameni au pătruns în mai multe depozite și centre de distribuție ale UNRWA în zonele centrale și sudice ale Fâșiei Gaza, luând făină de grâu și alte „articole de bază pentru supraviețuire”, a declarat organizația.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă seara că armata a deschis o „a doua etapă” în război, care vizează „distrugerea capacităților militare și guvernamentale ale Hamas și aducerea acasă a ostaticilor”. El a spus că războiul va fi „dificil și lung”, numindu-l „al doilea război al independenței noastre”.