Tendințe în moda de primăvară 2024

Getting your Trinity Audio player ready...

Suntem aproape de momentul în care vom da la o parte paltoanele de lână deoarece temperaturile de primăvara vor începe să se instaleze cu repeziciune. Această sezon înseamnă renunțarea la straturile groase de haine în favoarea celor ușoare care pot implica și stilizare creativă păstrând totuși aspectul confortabil. Primăvara este momentul perfect pentru a experimenta cu noile tendințe de primăvară, precum cele enumerate mai jos.

Pe podiumurile de modă pentru primăvara/vara 2024, au fost arătat exact ce să căutăm când facem cumpărături. Gândiți-vă la franjuri Burberry, nuanțe de albastru cer de la prezentările Fendi și Di Petsa, și fuste transparente din prezentările de modă precum cele de la 16 Arlington. Rozetele continuă să fie prezente, manifestându-se atât în piese vestimentare, cât și în accesorii precum colierele choker văzute pe podiumul Blumarine. Culoarea burgundy face progrese, așa cum se vede pe podiumul pentru primăvara/vara 2024 al lui Sergio Hudson, și chiar și în timpul săptămânii de modă de la New York pentru sezonul de toamnă/iarnă 2024. Aici puteți analiza mai atent aceste tendințe, precum și posibilitatea de a le stiliza.

Fringe

Textura franjurilor adaugă un strop de distracție oricărui aspect, iar podiumurile de modă pentru primăvara/vara 2024 ne-au arătat că chiar și în aparență minimalistă funcționează. Burberry a prezentat pe podium o rochie completă cu franjuri în roz aprins, în timp ce podiumul Jil Sander a ales o abordare mai simplă, menținând franjurile la minim pe o rochie în zona taliei. Dacă doriți să stilizați tendința în mod casual, încercați o fustă simplă cu franjuri la margine sau o jachetă în stil Western cu franjuri pe spate. Aceasta din urmă va fi perfectă pentru următoarul turneu a lui Beyoncé.

Blue Hues

Culoarea albastru preia controlul subtil, dar în curând va fi peste tot în această primăvară. Se observă nuanțe de albastru cer și albastru bebeluș pe rochiile de satin de pe podiumul Fendi și, de asemenea, pe o rochie imprimată de la Di Pesta. Se disting două tendințe pe podiumul Bottega Veneta, o rochie albastră fără bretele cu franjuri care atingea podeaua în timp ce modelul mergea și stilizarea acestei tendințe prin accesorii precum genți, pantofi și chiar bijuterii cu pietre albastre, o alternativă ușor de copiat dacă nu ești genul care poartă multe culori.

Sheer Skirts

Este evidentă și schimbarea direcției „officecore” cu fuste transparente, ce ce vine la fix pentru vremea caldă. Stilizarea tendinței, așa cum s-a văzut pe podiumuri, cu un sacou și o bluză lungă sau un pulover este cea mai bună opțiune. Podiumurile pentru primăvara/vara 2024, precum cele de la 16Arlington și Carolina Herrara, se încadrează perfect în estetica „officecore”. Se poate lua exemplu și de la Miu Miu, stilizând piesele personale cu un sacou scurt și, dacă vă simțiți confortabil, pantofi cu toc mic într-o zi mai caldă. Tendința fustei transparente funcționează de asemenea bine cu trendul de a purta chiloți ca pantaloni, care într-un fel a supraviețuit sezonului rece.

Rosettes

Este o încântare să vedem că rozetele rămân în tendință pentru primăvară, aceste aplicații inspirate de flori aduc un element jucauș oricărui aspect. Fie că este vorba despre o decorație pe o rochie, o bluză sau un sacou, o rozetă este o adăugare distractivă la orice ținută. În colecțiile lor de primăvară/vară 2024, Blumarine și Willy Chavaria au adăugat acest detaliu cu propria lor estetică. Blumarine s-a încadrat într-un stil mai simplu, în stilul Y2K, în timp ce Willy Chavaria a adoptat o abordare dramatică, aproape avant-gardistă. Adăugați un choker la un aspect simplu sau încercați bluze cu detalii de rozetă pentru textură suplimentară.

Burgundy

Această nuanță are un moment de glorie în această primăvară – anterior a fost prezentă pe mai multe podiumuri, printre care Sergio Hudson, Tom Ford, Gucci, Bottega Veneta și altele. Nuanța profundă de roșu este de obicei rezervată pentru toamnă, așa că să o vedem pentru primăvară este revigorant. Încercați să stilizați acest lucru prin texturi precum pielea sau tricoturile ușoare. Burgundy funcționează pentru un aspect monocromatic dacă nu vă este teamă să purtați culoare. De asemenea, este ideal dacă sunteți deschiși să-l stilizați prin accesorii precum poșete de mână, genți sau chiar ochelari de soare.

Articol preluat

Sursă imagini: Essence