The Jesus and Mary Chain concertează la București

Trupa scoțiană The Jesus and Mary Chain va concerta, joi, pentru prima dată în România, în Amfiteatrul "Mihai Eminescu" din București, aproape de Arena Națională, în deschiderea celei de-a doua ediții a DokStation Music Documentary Film Festival.

Influențați de The Velvet Underground, The Stooges, The Ramones, Einsturzende Neubauten, The Shangri-Las, în 1983, frații Jim și William Reid înființează trupa The Jesus and Mary Chain.

Odată cu albumul de debut, din 1985, ''Psychocandy'', The Jesus and Mary Chain va da tonul noise pop de la mijlocul anilor '80. Combinație de zgomot și distorsionare cu armonii pop, muzica scoțienilor va deveni referință pentru genul shoegaze de la începutul anilor '90, de la "My Bloody Valentine" la "Dinosaur Jr". 

După o pauză de 19 ani, anul acesta, în martie, a fost lansat cel mai recent album, cel de-al optulea și primul după destrămarea trupei din 1998, "Damage and Joy", produs de Youth.

Biletele pentru concertul The Jesus And Mary Chain din cadrul DokStation Music Documentary Film Festival sunt disponibile online pe Eventbook.ro, în rețeaua națională a librăriilor Humanitas, librăria franceză "Kyralina" și la sediul Eventbook.