TNB va difuza spectacole de teatru online

De vineri, 24 aprilie, TNB va difuza timp de trei zile, în weekenduri, spectacole.

Lista titlurilor propuse spre difuzare online include spectacole care s-au jucat cu casa închisă, cu mare succes în stagiunile trecute. Vor fi prezentate și spectacole scoase din repertoriu, precum și unele piese care se vor juca în continuare odată cu redeschiderea sălilor de teatru, închise din cauza pandemiei de coronavirus COVID-19.

De vineri până duminică, timp de trei zile la rând, se va difuza același spectacol, cu câte o singură reprezentație pe zi: vineri de la ora 16.00, sâmbătă de la ora 18.00 și duminica de la ora 18.00.

Potrivit unui comunicat al TNB, citat de RFI, difuzarea spectacolelor se va realiza online pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook a TNB.

Primul spectacol anunțat de TNB, pe pagina de Facebook este „Furtuna”, după William Shakespeare, în viziunea regizorului bulgar Alexander Morfov. În rolul Prospero, îl vom vedea, într-o creație memorabilă, pe Ion Caramitru (desemnat de Ambasada Britanică și Consiliul Britanic din București drept ”Ambasador Shakespeare” al anului 2016 – Anul Shakespeare).

Urmează apoi și „Vizita bătrânei Doamne de Friedrich Dürenmatt”, ambele în regia lui Alexander Morfov, „Două loturi”, adaptarea după I.L. Caragiale și regia semnată de Alexandru Dabija, „Allegro, ma non troppo… de Ion Minulescu, regia Răzvan Popa