Tragedia Faust, pe șevalet și pânză

ICR Bruxelles anunță expoziția Faust: Vanity and Despair a pictorului român Alexandru Cînean la Galeria MB-XL Contemporary & Modern în perioada 14 septembrie – 5 noiembrie 2016.

Vernisajul are loc miercuri, 14 septembrie, ora 18:00, în prezența artistului şi a curatorului expoziției, profesorul și criticul de artă, Jan De Maere.

Alexandru Cînean surprinde universul capcanelor inteligenței umane în ipostazele cele mai expresive. Inspirate din tragedia Faust de Johann Wolfgang von Goethe, compozițiile tânărului artist român sunt concepute ca o serie de interogații despre moarte și mântuire, dar și despre sufletul omenesc și condiția actorului, mai precis, despre confruntarea cu rolul și cu propria sa imagine.

Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu a găzuit  expoziţia artistului cu prilejul festivalului internațional de teatru de la Sibiu din 2016.

Alexandru Cînean (n. 1988, Sibiu) a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, instituție de prestigiu care a generat câteva nume de referință pentru arta contemporană precum Adrian Ghenie sau Victor Man. A creat și a studiat la  Academia delle Belle Arti di Torino, a expus la  Galeria Antecedence / Ephemere în Thuin (Belgia) cu sprijinul ICR Bruxelles și a participat la numeroase expoziții în Belgia, România și Australia. În 2009 a fost premiat la Concursul Național de Pictură Gaetano Morgese din Italia.

Proiectul se înscrie în strategia Institutului Cultural Român de la Bruxelles de a promova arta contemporană româneasca în BeNeLux.

Data vernisaj: miercuri, 14 septembrie 2016, 18:00-21:30

Loc: Gallérie MB-XL, Chaussée de Boondael 537, 1050 Ixelles