Turneul “Duelul Viorilor” – ediția a 7-a

Turneul "Duelul Viorilor" – ediția a 7-a va avea loc în perioada 27 septembrie – 1 octombrie la Deva, Alba Iulia, Arad și București

Alături de violoniștii Liviu Prunaru — concert-maestrul Orchestrei Royal Concertgebouw Amsterdam — și Gabriel Croitoru, și de arbitrul întrecerii muzicale, pianistul Horia Mihail, "dueliștii" au chemat "întăriri".

"Lui Liviu Prunaru i se va alătura soția sa, violonista Valentina Svyatlovskaya-Prunaru, care este membră, de asemenea, a celebrului ansamblu Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. Este o muziciană cu o bogată activitate concertistică fie în variantă solo, fie în duo cu Liviu Prunaru. Este deținătoare a unui bogat palmares competițional", se precizează în comunicat.

Gabriel Croitoru mizează pe generația tânără, invitând-o pe scenă pe fiica sa, care îi este și studentă. Talentul Siminei Croitoru a fost răsplătit cu numeroase premii obținute în concursuri naționale și internaționale, iar activitatea sa artistică este deja foarte densă, cuprinzând concerte susținute alături de numeroase orchestre, precizează sursa citată.

Potrivit programului, pe 27 septembrie, "Duelul" va ajunge la Deva (Sala Pro Arte); pe 28 septembrie, la Alba Iulia (Casa de Cultură); pe 29 septembrie, la Arad (Teatrul Clasic "Ioan Slavici"); și pe 1 octombrie, la București (Sala Radio).

"Ca întotdeauna, vedetele, în ceea ce privește instrumentele, vor fi viorile Stradivarius 'Pachoud', pe care cântă Liviu Prunaru, dar și Guarneri del Gesu 'Catedrala', pe care cântă Gabriel Croitoru (care este pusă la dispoziție de Muzeul Național "George Enescu", în patrimoniul căruia se află), viori care poartă cu ele, la rândul lor, povești excepționale care pot fi descoperite pe site-ul www.duelulviorilor.ro", precizează organizatorii.