Un singur român calificat în semifinala secțiunii Vioară din cadrul Concursului Internaţional „George Enescu”

Valentin Șerban este singurul român dintre cei opt tineri violoniști aleși de juriul Concursului Internațional George Enescu pentru a se califica în Semifinala secțiunii Vioară a competiției.

În afară de Valentin Șerban, vor merge mai departe Gennaro Cardaropoli (Italia), Elvin Hoxha Ganiyev (Turcia/Azerbaidjan), Jeewon Kim (Coreea de Sud), Tassilo Probst (Germania), Tomotaka Seki (Japonia), Ayaka Uchio (Japonia) și Jaewon Wee (Coreea de Sud). Juriul Secțiunii de Vioară este format din Dmitry Sitkovetsky (Președinte), Remus Azoiței, Koichiro Harada, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Eduard Schmieder și Krzysztof Wegrzyn.
Semifinala secțiunii Vioară va avea loc pe 17 mai 2021 la Ateneul Român, în București iar finala se va desfășura luni, 19 mai 2021, de la ora 18.00, cu participarea Orchestrei Filarmonicii George Enescu dirijată de Wilson Hermanto.
 
Se încheie astăzi, 15 septembrie, prima etapă la secțiunea ”Pian”, la care participă opt muzicieni din România: Marius Boldea, Cadmiel Boțac, Adela Liculescu, Mihaela Manea, Maria Izabela Voropciuc, Antoniu Tiberiu Nagy, Maria Diana Petrache și George Todica, urmând ca rezultatele să fie anunțate miercuri, 16 septembrie. Jurizarea se realizează online, prin intermediul înregistrărilor trimise de concurenți în prealabil, acestea fiind disponibile inclusiv pentru public. Semifinalele și finalele Concursului ”Enescu” vor avea loc la Ateneul Român, în luna mai a anului viitor.