Un tablou al lui Vincent van Gogh a fost furat dintr-un muzeu din Olanda

Un tablou al renumitului artist olandez Vincent van Gogh a fost furat din muzeul Singer Laren din Olanda, au declarat oficialii muzeului.

Hoții au intrat luni de dimineață în muzeu, în jurul orei 3.15 și au furat lucrarea creată în grădina vicariatului din Nuenen în primăvara anului 1884, intitulată „Spring Garden” (Grădină la Nuenen).

Tabloul, estimat la valoarea de 5 milioane de lire sterline, a fost împrumutat la muzeul Singer Laren de la Muzeul Groninger. Nicio altă piesă de artă nu a mai fost furată.
Directorul general al instituției care găzduiește colecția,  Evert van Os a declarat că familia William și Anna Singer (proprietarii tabloului) sunt „supărați, șocați, triști” pentru furtul tabloului.
Muzeul Groninger, situat în nordul orașului Groningen, a precizat: „Lucrarea din 1884, ulei pe panou de hârtie (marouflé), este singura pictură de Van Gogh din colecția Muzeului Groninger.

„Suntem foarte șocați de această veste. În prezent, ancheta este în plină desfășurare”

Momentan, muzeul Singer Laren este închis în cadrul unor măsuri de încetinire a răspândirii coronavirusului.

Înainte de închidere, muzeul a găzduit o expoziție intitulată „Oglinda sufletului”, cu lucrări ale artiștilor de la Toorop până la Mondrian, în cooperare cu Rijksmuseum din Amsterdam.