Uniunea Europeană lansează un pod aerian umanitar către Gaza via Egipt

Getting your Trinity Audio player ready...

Bruxelles, 16 octombrie 2023 – Uniunea Europeană va organiza un pod aerian umanitar către Fâșia Gaza, via Egipt, conform anunțului făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Această inițiativă vine în sprijinul palestinienilor din Gaza, care se confruntă cu o situație umanitară dificilă.

„Primele două zboruri vor pleca săptămâna aceasta, aducând provizii umanitare în Gaza”, a declarat von der Leyen în timpul unei conferințe de presă la Tirana, Albania. Aceasta a subliniat că palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor și sprijin, având în vedere situația tensionată din zonă.

Podul aerian, care va consta din „mai multe zboruri” către Egipt, are ca obiectiv principal aprovizionarea organizațiilor umanitare active în Gaza. Primele două zboruri vor transporta încărcături umanitare din partea UNICEF, incluzând articole pentru adăposturi, medicamente și kituri de igienă.

În plus, Ursula von der Leyen a anunțat că ajutorul umanitar al UE pentru Gaza va fi triplat, crescând de la 25 de milioane de euro la 75 de milioane de euro. Această decizie vine în contextul în care Fâșia Gaza a fost asediată și bombardată, cu un număr semnificativ de victime civile.