Vedetele Festivalului Classics for Pleasure de la Sibiu

În perioada 15 – 17 august 2019 Elite Art Club pentru UNESCO vă invită la Classics for Pleasure – cel mai mare festival classic în aer liber din Ardeal. Anul acesta festivalul a ajuns la a IX-a ediție și promite un program de excepție ce va bucura toate gusturile: musical, muzică simfonică, chitară clasică, muzică de film, toate în interpretarea unor artiști ce s-au remarcat pe marile scene ale lumii.

Festivalul se va deschide pe data de 15 august cu un concert somptuos în Piața Mare dedicat celor mai frumoase coloane sonore care au revoluționat lumea musicalului si a muzicii de film. Pe data de 16 august melomanii vor fi răsfățați cu două concerte: muzică inedită de chitară în Biserica Ursulinelor și un concert de înaltă ținută cu repertoriu clasic în Piața Mare; închiderea va avea loc pe data de 17 cu tradiționalul concert Proms of Delight ce va aduce pe scena din Piata Mare celebritati ale muzicii clasice.

Vedetele festivalului de anul acesta vor fi Aura Twarowska, Rebekka Hartmann şi a sa magică vioară Stradivarius, Junping Qian, Anton Shaburov, Paula Iancic, Mihai Urzicama, Trio Zamfirescu, Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București și bineînțeles Orchestra Filarmonicii din Sibiu.

Classics for Pleasure îşi propune şi anul acesta, la a IX-a ediţie, să transforme Piaţa Mare din Sibiu într-o uriaşă sală de spectacole, să atragă un public cât mai numeros către muzica de calitate prin prezenţa unor artişti aplaudaţi pe marile scene ale lumii”, anunţă Mihaela Dragomir, Presedinte Elite Art Club pentru UNESCO.

Accesul la toate evenimentele este gratuit. În caz de ploaie concertele se vor desfășura în Sala Thalia iar toate informațiile vor fi publicate pe site-ul  www.classicsforpleasure.ro.

Programul festivalului este următorul:

15 AUGUST

Călătorie în lumea filmului și a musical-ului

Piața Mare ora 20.00

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

16 AUGUST

Classic Guitar Delight

Biserica Ursulinelor ora 16.00

Trio Zamfirescu

Classics Wonders

Piața Mare ora 20.00

Dirijor: Anton Shaburov

Orchestra Philarmonia Elite

Solista: Rebekka Hartmann

17 AUGUST

Proms of Delight

Piața Mare ora 20.00

Dirijor: Junping Qian

Orchestra Filarmonicii din Sibiu

Soliști:

Aura Twarowska

Paula Iancic

Mihai Urzicana

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club pentru UNESCO şi cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 185,000 lei. Obiectivul său este promovarea muzicii clasice în rândul publicului şi a excelenței culturii sibiene la nivel național și internațional.

Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Le mulțumim sponsorilor fără de care această ediție nu ar fi fost posibilă La Fântâna, Alpha Bank, Turbomecanica, MAN, Aria, Yellow Boot, Horeum, Hilton, Open Arms, Simpa, Rotary Club Cibinium și Rotary Talent Academy.

Mulțumim partenerilor media Magic FM, Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Zile și Nopți, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Observator Cultural, Societatea Muzicală și Ceașca de Cultură.