VIDEO: Acuzații grave la adresa conducerii Colegiului Psihologilor din România

Marți, 2 aprilie, de la ora 20:00, invitat al ediției speciale de la Radio Clasic este domnul profesor dr. Edmond Cracsner fost preşedinte al Comisiei de psihologie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în Colegiul Psihologilor din România și fost președinte al Filialei București al Colegiului Psihologilor.

Pe data de 24 martie 2017, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihai Aniței, președintele din acel moment al Colegiului Psihologilor din România, acuzat că a comis infracțiunile de conflict de interese în formă continuată și folosirea de documente false pentru a obține fraudulos fonduri europene. Aniței era în centrul unui scandal uriaș în Colegiul Psihologilor, unde marea majoritate a psihologilor din țară îl acuzau că încearca să fraudeze alegerile pentru a-și instala la conducerea instituției un apropiat.

La distanță de numai doi ani, Colegiul Psihologilor din România este din nou în fierbere după ce actualul președinte Ion Dafinoiu a depus în Parlament, prin intermediul senatorilor ALDE, un proiect de lege care modifică fundamental statutul profesiei de psiholog și instituie noi modalități de formare și avizare în profesie de care ar putea profita chiar actuala conducere a Colegiului Psihologilor din România.

Colegiul Psihologilor din România este o organizație cu aproximativ 23.000 membrii, care generează anual un buget de minim 3 milioane de lei. Acestei sume se adaugă altele obținute din diverse taxe.

Radio Clasic este deschis tuturor punctelor de vedere și invită în mod public conducerea Colegiului Psihologilor din România în studioul nostru.

LIVE marți, 2 aprilie, de la ora 20:00