Viktor Orbán, singurul lider din UE prezent la forumul „One Belt, One Road” de la Beijing

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul maghiar Viktor Orbán va fi singurul șef de guvern din Uniunea Europeană care va participa la forumul „One Belt, One Road”, programat să se desfășoare la Beijing la sfârșitul acestei luni. Presa maghiară pro-guvernamentală precizează că „această decizie corespunde poziției Ungariei de a menține deschise canalele de comunicare atât cu Occidentul, cât și cu Orientul, în orice situație”.

Potrivit unui raport al Politico, în cadrul evenimentului de la Bejing se va discuta și despre construcția liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad. Deși unele surse din presa maghiară au sugerat că antreprenorii chinezi nu ar fi în măsură să realizeze un sistem feroviar conform standardelor UE, determinând astfel suspendarea proiectului, Ministrul de Externe chinez, Wang Yi, a infirmat aceste zvonuri, afirmând că proiectul se desfășoară conform planificării.

De asemenea, se speculează că premierul Orbán ar putea avea o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin, având în vedere că și acesta a acceptat invitația de a participa la forumul organizat de China.

Sursa: Magyar Hirlap