Weekend cultural în Făgăraș: Teatru la Șinca Nouă și evenimente la Cetatea Făgăraș

Getting your Trinity Audio player ready...

Zona Făgăraș se pregătește pentru un weekend plin de evenimente culturale. Duminică, 8 octombrie, de la ora 18.00, la Căminul Cultural din Șinca Nouă, va avea loc reprezentația piesei de teatru „Old Love”. În distribuție se regăsesc actori cunoscuți precum Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru, Adrian Pădurariu și Ada Dumitru. Piesa, o comedie romantică cu note de dramă personală, prezintă o poveste de dragoste care se întinde pe parcursul a trei decenii, având ca protagoniști un funcționar și soția patronului său.

„Old Love” este parte a proiectului „Spectacole de teatru în comuna Șinca Nouă”, finanțat de Consiliul Județean Brașov și comuna Șinca Nouă. Intrarea la spectacol este liberă.

Tot duminică, iubitorii de artă sunt invitați la Cetatea Făgăraș, unde, începând cu ora 16.00, va avea loc vernisajul Expoziției artiștilor participanți ai Bienalei Albastre. La ora 16.30, în Sala Tronului din Cetatea Făgăraș, publicul va putea asista la un recital cameral susținut de Ansamblul „Trio elegance”. Bienala Albastră, ediția a III-a, este un proiect al Asociației Culturale Artessentia, finanțat de Consiliul Județean Brașov și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov. Parteneri în acest proiect sunt Muzeul Țării Făgărașului și Casa de Cultură Făgăraș.

Aceste evenimente subliniază angajamentul autorităților locale de a promova cultura și arta în regiunea Făgăraș, oferind locuitorilor și vizitatorilor oportunități diverse de a se bucura de manifestări culturale de calitate.