‘Zilele Bucureștiului’ la Casa Artelor Dinu Lipatti

Casa Artelor „Dinu Lipatti” organizează Zilele Bucureștiului la Casa de Arte „Dinu Lipatti”, serie ce propune expoziții, filme și recitaluri care au loc în cadrul instituției.

Începând de astăzi, 20 septembrie, se pot vizita atât expozițiile permanente „Dinu Lipatti – viața și opera” și „Familia Lipatti și prietenii”, iar în curtea instituției are loc vernisajul expoziției „Bucureștiul muzicii clasice”.

Începând cu ora 18:30 este proiectat filmul de colecție „Calea Victoriei sau cheia visurilor” din 1965, o producție cinematografică a Casei de film „București” inspirată după romanul „Calea Victoriei” de Cezar Petrescu, cu scenariul adaptat de Marius Teodorescu și Beno Meirovici, realizat de Mircea Milcovici. Muzica filmului este semnată de Ștefan Niculescu.

De la ora 20 are loc recitalul extraordinar de muzică veche românească „Spitalul Amorului”, susținut de mezzo-soprana Oana Andra și de pianistul Alexandru Petrovici. Programul cuprinde cântece populare culese de Anton Pann, precum și lucrări semnate de Carol Decker.