Ziua Colecțiilor Deschise la Muzeul Antipa

Cu ocazia aniversării Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită miercuri, 15 ianuarie 2020, să participați la vizite ghidate gratuite în colecțiile științifice ale muzeului. În această zi, publicul va avea acces gratuit atât în expoziția permanentă cât și în noua expoziție temporară de reptile vii, deschisă în Sala Multimedia de la parterul muzeului.

Sunteti așteptati așadar să vizitați, dacă sunteți curioși să vedeți câteva dintre spațiile în care sunt păstrate cele cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate și vertebrate care constituie patrimoniul științific al muzeului. Ținând cont că, dintre acestea, 1 milion este reprezentat de insecte, veți avea ocazia să admirați acum una dintre cele mai mari și mai valoroase colecții de fluturi din România.

Colecțiile de vertebrate ale muzeului (amfibieni, reptile, păsări și mamifere) numără aproximativ 50.000 de exemplare, fiind păstrate sub diverse forme, de la animale naturalizate până la piei, preparate umede, ouă sau cuiburi.

Cele 8 vizite gratuite realizate de personal științific de specialitate vor fi programate de la orele:

• 11.00 și 13.00 – în colecția de păsări;

• 11.00 și 15.00 – în colecția de fluturi;

• 12.00 și 14.00 – în colecțiile de reptile și amfibieni;

• 13.00 și 16.00 – în colecția de mamifere.

Participarea este gratuită iar înscrierea se face prin formularul de rezervare antipa.ro/rezervari, în limita a 15 locuri/grup.

Accesul publicului în Muzeu se va face între orele 10:00 și 18:00 (ultimul vizitator va intra la ora 17:00).