Ziua Culturii în Capitala Culturii – Concert simfonic

Concertul-spectacol din cadrul evenimentului ”Ziua Culturii în Capitala Culturii” îl va avea în fața Orchestrei Filarmonicii Sibiu pe tânărul și talentatul dirijor Cristian Spătaru!

Cristian Spătaru are 28 de ani și s-a născut la Chișinău. Tot aici a luat primele lecții de muzică, pe când avea 8 ani. Ulterior, a început cursurile la Colegiul de Muzică din Chișinău. Între timp, a început să lucreze cu Orchestra Națională pentru Tineret, pentru care a compus 5 lucrări vocale, corale, orchestrale și a făcut mai mult de 150 orchestrații. În 2013 a urmat Academia de Muzică din Chișinău, unde a studiat un an compoziție cu Pavel Rivilis. A câștigat premiul pentru cel mai bun dirijor român la a 10-a edițiea a Concursului de dirijat ”Jeunesse Musicales”.
 
În anul 2020 a participat la un curs de măiestrie susținut de Cristian Măcelaru la Timișoara. În acest an, Cristian Spătaru va absolvi dirijatul orchestral și coral la University of Music and performing Arts Vienna.
 
Concertul simfonic din cadrul proiectului ”Ziua Culturii în Capitala Culturii” va avea loc vineri, 15 ianuarie 2021, ora 19, la Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu.
 
Bilete pentru acest eveniment sunt disponibile pe platforma iabilet și la Casa de bilete a Sălii Thalia. Informații la tel. 0735566486