245 de cetățeni români, inclusiv două grupuri de pelerini, repatriați din Israel

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, duminică, 245 de cetățeni români, inclusiv două grupuri de pelerini, au fost repatriați din Israel. Repatrierea a fost realizată prin intermediul a două curse operate de compania TAROM și alte două curse ale unei companii aeriene private.

Această acțiune vine în contextul deteriorării situației de securitate din Israel și Fâșia Gaza. MAE a efectuat demersurile necesare pentru repatriere, iar la data de 8 octombrie 2023, cetățenii români au fost aduși înapoi în țară.

Pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah a fost prezentă pentru a oferi asistență cetățenilor români aflați pe aeroport. În plus, o echipă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE s-a deplasat în Israel pentru a sprijini eforturile de repatriere.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina oficială a MAE. Cetățenii români aflați în Israel sunt îndemnați să contacteze Ambasada României la Tel Aviv pentru a comunica datele lor de identificare și coordonate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor să consulte paginile oficiale pentru informații actualizate și să utilizeze serviciul de alertă prin SMS, parte a campaniei „Un SMS îți poate salva viața!”.