300 de elevi din ONEȘTI au semnat pentru organizarea unui concert de MUZICĂ SIMFONICĂ

Foarte mulți elevi din Onești își doresc ca autoritățile locale să facă posibilă organizarea unui nou concert de muzică simfonică în aer liber, asemănător celui de-acum 5 ani, care a avut loc în fața Primăriei și la care a participat un public numeros.

În acest sens, au fost strânse deja aproape 300 de semnături, dar lista rămâne deschisă, mai ales că foarte mulți elevi, de toate vârstele, își doresc să repete experiența plăcută din urmă cu 5 ani.

Concertul acela a avut loc, pare-mi-se, în 2013, a fost tot în aer liber, în fața Primăriei, și au venit o mulțime de familii cu copii de toate vârstele. Orchestra a interpretat coloane sonore din cele mai îndrăgite filme de la Hollyood, cum ar fi Star Wars, Pirații din Caraibe, Fantoma de la operă, Titanic, iar pe niște ecrane erau proiecții din filmele respective. Acum noi nu urmărim să fie neapărat la fel ca data trecută, dar vrem tot un eveniment mare, cu muzică simfonică live, deoarece nu s-a mai organizat un concert de genul acesta de foarte mult timp. Și se pare că sunt mulți elevi înn oraș doritori de  așa ceva”, ne-a spus unul dintre elevii care s-au implicat în campania de strangere de semnături, cererea lor urmând să ajungă, în cel mai scurt timp, pe masa primarului Nicolae Gnatiuc.

La concertul de muzică simfonică din urmă cu 5 ani, au venit la Onești Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău și renumitul dirijor oneștean Cristian Lupeș. Evenimentul s-a numit “Hollyood Music Star”, acest tip de concert multimedia devenind unul dintre cele mai apreciate spectacole muzicale din lume.