A murit cântăreața și actrița Jane Birkin

Getting your Trinity Audio player ready...

Cântăreața și actrița Jane Birkin a murit la vârsta de 76 de ani, potrivit informațiilor apărute în media din Franța.

Această stea englezo-franceză era cunoscută pentru relația sa profesională și personală cu muzicianul Serge Gainsbourg și era considerată un simbol de stil în anii ’60 și ’70. S-a născut în Londra, dar a devenit faimoasă cântând în franceză și s-a mutat acolo în anii ’70. Media franceză relatează că Birkin a fost găsită moartă în casa sa din Paris.

Relația personală și artistică cu Gainsbourg a făcut-o faimoasă în întreaga lume după succesul lor internațional „Je t’aime… moi non plus”. Duetul a fost înregistrat în 1968, la câteva luni după ce s-au întâlnit pe platoul filmului Slogan.

Cei doi au fost împreună timp de 12 ani, dar au rămas prieteni după despărțire, cu Gainsbourg continuând să scrie cântece pentru Birkin. Printre rolurile sale de actriță se numără filmele clasice Blow Up din 1966, Death on the Nile (1978) și Evil Under the Sun (1982). Birkin a fost și model și a devenit recunoscută ca un trendsetter în modă, inspirând crearea gentii Birkin, un stil pus în producție de Hermes. Menna Rawlings, ambasadorul britanic în Franța, i-a adus un omagiu pe Twitter, descriind-o ca „cea mai franțuzoaică dintre artiștii britanici”.