A murit celebrul actor Fred Ward la vârsta de 79 de ani

bf89f025 ff06 4cc6 8a62 e0dd14db934f

Veteranul actor de film și televiziune Fred Ward, în vârstă de 79 de ani, cunoscut pentru că a jucat roluri de tip dur în filme precum „Tremors”, „Escape from Alcatraz” și „The Right Stuff”, a murit – a declarat vineri publicistul său.

Conform dorințelor familiei sale nu a fost precizată nicio cauză sau locul morții, a mai spus publicistul Ron Hofmann.

Ward s-a dedicat actoriei, după ce a servit trei ani în Forțele Aeriene ale SUA în anii 1960, a lucrat ca tăietor de lemne în Alaska, a fost boxer, timp în care i-a fost rupt nasul de trei ori și apoi a fost bucătar, potrivit biografiei furnizate de Hofmann.

Cariera sa s-a întins pe mai bine de patru decenii, începând cu apariția în cateva producții străine la începutul anilor 1970 și s-a extins până în 2015, cu rolul său final în serialul de televiziune „True Detective”, potrivit paginii online IMBD.

La prima sa apariție într-un film american a jucat un rol se cowboy în filmul din 1975, „Hearts of the West”. Dar rolul său inovator a venit când a jucat alături de Clint Eastwood în filmul din 1979 „Escape from Alcatraz”.

„Lucrul unic despre Fred Ward este că nu știai niciodată unde va apărea, atât de imprevizibile au fost alegerile sale în carieră”, se spune în comunicat. A jucat totul, de la un astronaut, un cowboy, un soldat din războiul din Vietnam, un detectiv de poliție care fumează în lanț, devenit asasin, până la un erou care se luptă cu viermi giganți.

Ward a câștigat un Glob de Aur și premiul la Festivalul de Film de la Veneția pentru interpretarea sa din „Short Cuts” în 1993, a spus biograful său.