A murit Olivia Newton-John

b16d69b3 3b34 49ff 9a09 6ed0e97a9d93

Olivia Newton-John, care se lupta de 30 de ani cu cancerul la sân, devenise celebră în întreaga lume pentru rolul ei din musicalul cult „Grease”, alături de John Travolta, scrie AFP.

A lansat peste patruzeci de albume country și pop-rock, inclusiv hitul „Physical” din 1981, și a susținut sute de concerte în întreaga lume.

De când cancerul a lovit-o la 40 de ani – cancer la sân și mastectomie în 1992, apoi două recidive în 2013 și 2017, cu metastaze – vedeta și-a pus toată energia și faima în lupta împotriva bolii. 

„Olivia a fost un simbol al triumfului și al speranței în ultimii 30 de ani, împărtășind experiența ei cu cancerul la sân”, a scris soțul ei, precizând că a fost creat un fond în numele ei pentru a finanța cercetarea în domeniul plantelor și al cancerului, „Olivia Newton-John Foundation Fund”.

Născută la 26 septembrie 1948 la Cambridge, femeia pe care regina Elisabeta a II-a a numit-o „Dame Commander of the Order of the British Empire” este nepoata fizicianului german Max Born, ale cărui lucrări privind teoria cuantică au fost recompensate cu Premiul Nobel.

Tatăl ei a luptat în cadrul forțelor britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, participând la arestarea lui Rudolf Hess.

Livvy’ avea doar cinci ani când familia ei s-a mutat în cealaltă parte a lumii. Destinația: Melbourne, Australia.