A murit profesorul și muzicianul Florenel Ionoaia

Profesorul și muzicianul Florenel Ionoaia a încetat din viață. A fost prim oboist şef-partidă în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „G.Enescu” Bucureşti și profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București.

După absolvirea cursurilor universitare a obţinut două Premii A.T.M, Premiul I la Concursul „Gh. Dima”- Cluj Napoca, iar în anul 2004 a fost distins cu Medalia „Meritul Cultural”.

În cei peste 40 de ani de activitate artistică s-a afirmat în concerte și recitaluri-solo, a realizat înregistrări pentru Electrecord şi V.D.E.Gallo – Elveţia.

A fost prim oboist şef-partidă în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „G.Enescu” Bucureşti, alături de care a susţinut mii de concerte pe mari scene din țară și din întreaga lume.

În plan pedagogic contribuie continuu la afirmarea școlii românești de oboi, a fost profesor doctor la Universitățile de Muzică din Bucureşti şi Iaşi, permanent invitat în jurii sau la masterclassuri, autorul cărților „Muzica şi desăvârşirea fiinţei umane” şi „Stiluri muzicale în repertoriul pentru oboi”.