Acţiunile europene au închis miercuri în scădere

Bursele europene au pierdut teren în tranzacţiile de miercuri, continuându-şi evoluţia negativă din ultimele zile, după ce datele privind inflaţia din Regatul Unit au fost peste aşteptări, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,5% şi aproape toate sectoarele au fost în teritoriu negativ.

Acţiunile tehnologice au condus pierderile, cu o scădere de1,6%, pe fondul preocupărilor continue cu privire la creşterea globală; în timp ce acţiunile miniere au coborât cu 1,5%.

Titlurile companiilor din sectorul automobilelor au scăzut cu 0,6%, în ciuda datelor puternice referitoare la înmatriculările maşinilor noi, deoarece preţurile petrolului şi gazelor au înregistrat o creştere de 1%.

Inflaţia anuală a preţurilor de consum din Marea Britanie a fost de 8,7% în mai, acelaşi nivel ca în aprilie, au arătat statisticile oficiale. Un sondaj realizat de Reuters în rândul economiştilor a estimat o inflaţie de 8,4%. De asemenea, inflaţia faţă de luna precedentă a rămas neschimbată, la 0,6%.

Inflaţia de bază, excluzând energia şi alimentele, a accelerat la 6,5% de la 6,2%. Acest lucru vine înaintea anunţului de politică monetară al băncii centrale de joi. Datele au dus la deprecierea lirei sterline.