Antonio Pappano preia conducerea muzicală a London Symphony Orchestra

London Symphony Orchestra (una dintre cele mai bune orchestre din lume) a dezvăluit recent că Sir Simon Rattle cedeză locul de la pupitrul dirijoral pentru a pleca în Germania.

LSO a  anunțat astăzi că locul lui Sir Simon Rattle va fi preluat de Antonio Pappano, care devine astfel noul dirijor șef al orchestrei londoneze. Este oficial, începând din sezonul 2024/25, Pappano va fi desemnat dirijor șef.

Numirea sa va începe la câteva luni după ce va renunța la direcție muzicală de la Royal Opera House, care se încheie în iulie 2024.

Pappano s-a bucurat deja de angajamente și înregistrări cu LSO și așteaptă cu nerăbdare să consolideze relația în continuare, afirmând:  „De când am colaborat pentru prima dată cu LSO în 1996, am fost mereu copleșit de spiritul de echipă inerent acestui grup de muzicieni fabulos de talentați. Combinația dintre o energie, un fler și virtuozitate unice a deosebit întotdeauna această orchestră. Faptul că am fost ales ca dirijor șef este un vis devenit realitate și un dar minunat. Sunt onorat și încântat să primesc această încredere.

M-am angajat să păstrez Londra precum casa mea muzicală și aștept cu nerăbdare această cea mai importantă călătorie care mă așteaptă, plină nu numai de descoperiri, ci și de explorare continuă a oportunităților tehnologice și de difuzare pentru a transmite mesajul muzicii unui public din ce în ce mai mare.” – a spus, noul dirijor șef al London Symphony Orchestra, Antonio Pappano.Antonio