Atelier de animaţie stop motion

Club Revdepov organizează la Bucureşti a doua ediţie a atelierului de animaţie stop motion, în perioada 4 septembrie – 23 octombrie 2016, sub îndrumarea regizorului şi animatorului Serghei Chiviriga.

Animaţia stop motion înseamnă crearea unui clip video prin cadre foto succesive. Nu e nevoie de cunoştinţe sau deprinderi anterioare, doar de o cameră foto şi de disponibilitatea de a trece printr-un proces: de la idee, la scenariu, la personajele din hârtie sau din materiale 3D, la realizarea cadrelor şi la montarea lor. E mult de lucru, aşa că motivaţia şi entuziasmul sunt esenţiale.

La finalul atelierului, participanţii vor avea fiecare câte un film foarte scurt, de 30 de secunde. Clipurile finalizate la prima ediţie pot fi văzute în acest playlist.
"Am avut cursanţi de diferite vârste şi din diferite domenii, care au învăţat cum se face un film de animaţie de la zero. Am fost plăcut surprins să văd filmele finale. Pentru următorul atelier vom încerca să dedicăm mai mult timp animaţiei în timpul cursului şi să lucrăm asupra unei teme/poveşti comune. Ca să nu se piardă timpul între şedinţe, vom face mai multe teste de animaţie acasă şi le vom corecta/discuta la atelier. Astfel, animaţiile finale individuale vor fi montate într-un singur film/videoclip stop motion." (Serghei Chiviriga)

Înscrierile se fac până pe 25 august 2016, pe bază de motivaţie, la adresa simina at revdepov.ro. Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor. Atelierul durează două luni, are 8 şedinţe de 2h, câte o şedinţă pe săptămână, duminica, de la 12:00 la 14:00. Mai multe detalii aici.