Au început înscrierile la Concursul Internațional George Enescu 2022

Au început înscrierile pentru Concursul Internațional „George Enescu” 2022. Ediția a XVIII-a va avea o singură etapă online, în luna mai, iar semifinalele și finalele vor avea loc la Ateneul Român, în perioada 3-18 septembrie 2022. Cei interesați se pot înscrie pe site-ul festivalenescu.ro, până în 15 aprilie, la una dintre cele patru secțiuni: vioară, violoncel, pian și compoziție. Valoarea totală a premiilor ajunge până la suma de 120.000 euro, iar câștigătorii premiilor I vor avea posibilitatea de a concerta pe scena Festivalului Enescu 2023.

Jurizarea primei etape se realizează în baza înregistrărilor video trimise de concurenți, în perioada 1-20 mai 2022, pe care organizatorii le vor pune la dispoziția publicului pe site-ul Festivalului. Pentru prima dată în istoria concursului, participanții înscriși la vioară, violoncel și pian, selectați în urma primei etape, vor intra direct în semifinale. O altă noutate în această ediție va fi prezența în juriu a patru specialiști de la Universitatea Juilliard din Statele Unite ale Americii.

Deschiderea ediției a XVIII-a este programată în 3 septembrie 2022, când va avea loc un concert de gală al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” dirijată de Peter Ruzicka. Cu această ocazie va fi prezentată în premieră internațională lucrarea „An Axe For The Frozen Sea” de Karlo Margetic, premiată la secțiunea Compoziție în ediția precedentă. Programul cuprinde alte 19 recitaluri și concerte susținute de membrii juriilor, cât și de cei trei câștigători ai ediției anterioare.