Blues cu parfum de jazz în inima Bucureștiului

cae9f48a ae23 4772 bf27 6a4e4c6a6531 2

Pe 15 aprilie începe „Urban Blues Fest”, organizat la The Pub Universității – unul dintre cele mai cunoscute pub-uri din Capitală, care aduce publicului trupe și artiști de blues de top din România, unele dintre acestea venind în premieră la București, și își propune să repună pe harta muzicii live blues-ul autohton. Biletele s-au pus în vânzare în rețeaua ambilet.ro, iar prețul unui bilet variază între 80 și 90 de lei. Un abonament pentru cele trei zile de festival costă 220 lei.

Cvintetul Midnight Buzz – o explozie de funk, new jazz, fusion și groove, totul în compoziții proprii –, Ralù Stoica & Sorin Romanescu –voce și chitară experimentală – şicunoscuta trupă Alex Man Trio urcă pe scena The Pub Universității (Bulevardul Regina Elisabeta, Nr.9) pe 15 aprilie, de la ora 19 pentru a deschide „Urban Blues Fest” (15 -17 aprilie)– singurul festival dedicat blues-ului dintr-un pub din Capitală. Publicul se va putea bucura de o seară cu Fusion New Jazz, Spring Colours și Blue Side of Jazz Guitar, iar la începutul concertului se va face o incursiune în istoria poveștilor muzicii care urmează a fi ascultate, festivalul având deopotrivă o latură educativă.

Mai mult, Midnight Buzz vin în premieră în București. Originară din Brașov, trupa a fost fondată în anul 2018, iar stilul lor este o fuziune inteligentă de mai multe genuri muzicale, printre care funk, new jazz, soul, compozițiile fiind sută la sută originale. Un spirit tânăr, seducător, energic, dar limpede şi rafinat, o plăcută surpriză pentru fanii blues-ului şi ai jazz-ului, deopotrivă. Trupa îi are în componență pe Angelina Rudneva – voce şi clape; Costi Popescu – baterie; Tudor Asciu – chitară bas; Lucian Brăgar – claviaturi; Cristian Tîrsan – chitară electrică.

„Urban Blues Fest” continuă în zilele de 16 și 17 aprilie, cu Storytellers – Marcian Petrescu şi Mihai Tacoi, Kinledin – Pădurariu – Cătană și Baicea Blues în ziua de sâmbătă, în timp ce duminică seară urcă pe scena The Pub Universității Green Onions Experience, Roxana Stroe, şi Foxy Lady Band Stones Free și trupa Nightlosers, inventatorii bluesului ardelenesc, exportat în toată lumea.

Despre Urban Blues Fest

Urban Blues Fest este un nou concept de festival de blues, care își dorește să ajungă la cât mai mulți fani ai bluesului, din toate generaţiile, la muzicieni, prietenii acestora şi toți cei interesaţi de această bogată zestre muzicală.

Despre The Pub Universității

Pub-ul elegant din punctul zero al Bucureștiului a obișnuit publicul cu concerte live în fiecare săptămână și își propune să susțină constant muzica de calitate, inclusiv prin lasarea unui festival propriu.

Urban Blues Fest este un proiect marca artasunetelor.ro.

Parteneri media: Radio România Cultural, contacteculturale.ro, timesnewroman, Zile şi Nopţi, Radio Clasic, Loudcity FM, artasunetelor.ro, BookHub.ro.

Sponsori: Berea TNR, Liliac, SRBA, Stalinskaya Music.