Brașovul găzduiește cea de-a 11-a ediție a Dracula Film Festival

Getting your Trinity Audio player ready...

Brașovul găzduiește cea de-a 11-a ediție a Dracula Film Festival, eveniment dedicat pasionaților de filme Fantasy și Horror. Festivalul, care va avea loc între 25 și 29 octombrie, promite o ediție bogată în experiențe cinematografice inedite, premiere europene, întâlniri cu autori ai filmelor, concerte, lansări de carte și panel-uri de discuție. Dracula Film Festival, recunoscut în 2021 ca fiind unul dintre cele mai importante 50 de festivaluri de gen din lume de către Dread Central, va prezenta peste 3000 de noi producții cinematografice din aproape 140 de țări.

Cele mai așteptate 10 premiere aparțin competiției de lungmetraj, unde jurații vor decide câștigătorul Dracula Trophy 2023. Printre filmele de lungmetraj selectate se numără „Puzzle Box” din Australia, „The Tourists. A Season in Hell” din Argentina, „A Normal Day” din Spania și „Zaman Dark” din Liban.

Festivalul va include și competiții de scurtmetraj, cu 10 filme internaționale luptând pentru premiul LITTLE Dracula și 5 filme românești pentru premiul VLĂDUȚA. Toate aceste filme vor fi proiectate la Cinema Modern din Brașov, cu intrare gratuită, în perioada 25-28 octombrie.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin și este finanțat de Primăria Municipiului Brașov, având ca parteneri instituționali Institutul Italian de Cultură București, Cinema Astra, Cinema Modern și Centrul Cultural Apollonia.