Brașovul investește în pasiunea pentru sporturile urbane cu un complex modern de aproape 10 milioane de lei

Getting your Trinity Audio player ready...

Brașovul se pregătește să devină un centru de atracție pentru entuziaștii sporturilor urbane, prin crearea primului complex dedicat acestora, care va include un skatepark, un BMX park și un roller park. Proiectul ambițios, care va fi amplasat în zona pasajului Fartec, pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, a fost oficializat prin semnarea contractului pentru proiectare și execuție.

Constructorul, o asociere între S.C. Sport Play Systems SRL– lider, S.C. Electra Instal SRL, S.C. Ro-Verde Landscape SRL și S.C. Buildingplan.ro SRL, are la dispoziție 18 luni pentru a finaliza lucrările, cu o valoare de achiziție de 9.968.445,4 lei fără TVA. Proiectul va fi împărțit în două faze: patru luni pentru proiectare și 14 luni pentru execuția lucrărilor.

Primarul Allen Coliban a subliniat importanța acestui proiect, care a fost solicitat de comunitatea locală și reprezintă un exemplu de implicare civică în luarea deciziilor. Inițiativa a venit direct de la practicanții de sporturi urbane, care și-au exprimat dorința pentru un astfel de spațiu în urmă cu doi ani.

Complexul va fi dotat cu facilități moderne, inclusiv o tribună pentru o perspectivă înălțată asupra circuitului, un food truck, mobilier urban pentru evenimente și festivaluri, grup sanitar, cișmea și un sistem integrat de supraveghere video. Va exista și un dulap de reparații/service și un panou cu instrucțiuni de utilizare a zonelor sportive, asigurând astfel o experiență completă și sigură pentru utilizatori.

Această investiție reflectă o creștere a interesului pentru sporturile urbane și o recunoaștere a nevoii de a oferi spații adecvate pentru practicarea acestora. Brașovenii și vizitatorii orașului vor avea astfel la dispoziție un loc de întâlnire și de exprimare a pasiunii pentru skateboarding, BMX și rollerblading, contribuind la promovarea unui stil de viață activ și sănătos.